You are here
Pokémon Go: welke ontwikkelingen kunnen we verwachten?Pokémon Go: welke ontwikkelingen kunnen we verwachten? Blog Nieuws 

Pokémon Go: welke ontwikkelingen kunnen we verwachten?

Nieuwe ontwikkelingen

Het buddy systeem is uiteraard niet het enige waar de makers (Niantic) van het populaire spel mee bezig zijn. Geruchten gaan dat Niantic bezig is met nog meer ontwikkelingen en functies. Hieronder een aantal ontwikkelingen die we rondom Pokémon Go binnenkort kunnen verwachten.

Nieuw battle systeem

Een van de onderdelen waar Niantic mee bezig is, is een nieuwe speler versus spelen battle systeem. Het battelen vormt namelijk een belangrijk onderdeel in de game en dat is waar spelers ook goed in zijn. Niantic vind het belangrijk om alle opties voorzichtig in overweging te nemen. Met name de functies die de moeilijkheidsgraad vergroten en daardoor de laagdrempeligheid van het spel beïnvloeden. Het uitgangspunt is namelijk dat iedereen het spel moet kunnen spelen.

Ruilsysteem

Ook is er sprake van een ruilsysteem in Pokémon Go. Dit is naar voren gekomen in het rapport wat hierover uitgekomen is. Afgelopen Juli heeft John Hanke van Niantic inderdaad bevestigd dat een dergelijk ruilsysteem in de maak is. Hij heeft echter geen verdere specifieke informatie gegeven. Bijvoorbeeld over hoe dit nieuwe systeem precies gaat werken en wanneer het in gebruik genomen gaat worden. Hetzelfde geldt eigenlijk voor het nieuwe battle systeem. Hierover is ook nog geen specifieke informatie gegeven.

Pokémon Go Multi player systeem

Ook de functie van het spelen met meerdere spelers – multiplayers – is al een tijdje in de lucht. Dit heeft Archit Bhargava van Niantic in Juli tegen GameSpot gezegd. De tests die op dit gebied al zijn gedaan, zijn volgens hem veelbelovend. Toch geeft hij aan dat er nog genoeg werk aan de winkel is voor Niantic. Bhargava geeft namelijk aan dat ze nog steeds aan het ontdekken en ontwikkelen zijn op dat gebied. Wat ze tot zover kunnen aangeven is dat het in ieder geval een plezier is om te spelen. Bijvoorbeeld wanneer twee trainers van verschillende teams komen opdagen bij een – voor hen – vijandelijke gym. Ze kunnen vervolgens samenwerken en allebei een Pokémon inzetten in het gevecht. Op deze manier kunnen ze een sterkere gym sneller neerhalen.

Welke ontwikkelingen zien jullie het liefst?

De ontwikkelaars van het spel (Niantic) doen hun best om de beste overwegingen te maken. Ze hebben een bepaalde visie voor het spel Pokémon Go wat ze graag willen doorvoeren. Hierbij vinden ze het belangrijk om rekening te houden met de ervaringen en reacties van de spelers van het spel. Laat in de comments weten wat jullie het meest belangrijk vinden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Related posts

Leave a Comment